VARNING!!! VARNING!!!

VARNING! VARNING!

Det är en en mycket oseriös kvinna och hennes man som bor i Hagfors (men som kan utge sig för att bo i Karlstad och andra städer runt om).
Dom har mycket sjuka katter bla ringorm och parasiter. Sånt som kräver enorma saneringar, medicineringar, skyhöga kostnader och även risk för smitta till människor.
Dom har sålt katter med troligen falska intyg och stamtavlor. Även lurat folk på handpenning utan någon katt.
Länsstyrelsen är inkopplad och flera har polisanmält.
Det finns folk som köpt påstått 12 v kattungar på 350 g.
En kattunge i den åldern väger minst 1kg oftast 1,5-2 kg.
När den är frisk…..flera kattungar har dött.

Har du drabbats av dessa bedragare och djurplågare så polisanmäl! Just nu är det 9-10 st som vi vet om som drabbats. Allt från att bara ha blivit lurad på handpenningen till att hämtat kattunge som dog efter några dagar hos veterinär då den bara vägde 350 g :(

Letar du kattunge så se till att kontrollera att uppfödaren är seriös! Du ska ha en frisk kattunge med stamtavla, ett veterinärbesiktningsintyg som inte är äldre än 7 dagar, bevis på ID chip och vaccinering.
När det gäller stamtavlan finns 2 olika förbund, WCF och FIFE, inom dessa förbund finns flera klubbar här i Sverige.
Är du det minsta tveksam fråga vilken klubb uppfödaren tillhör och kontakta klubben för att kolla om uppfödaren är ok. Fråga även andra uppfödare om du är osäker.
Tycker du att kattungen ser lite sjuk ut, luktar illa, lite för tunn i hullet, luktar det illa i hemmet, luktar kattungen illa, ser det skitigt ut osv. KÖP INTE!!

Gå in på rasklubbarnas hemsidor och börja ditt letande där.
brittringen
brittsällskapet
Det är enormt tryck och efterfrågan på britter nu men det kommer att födas flera kullar under sommaren hos flera seriösa uppfödare så det kommer säkert att finnas en kattunge till er alla under hösten. Ha tålamod!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.