Sorg och glädje….

Ja det är sällan lätt att vara uppfödare och ibland är det väldigt tungt och svårt.
Jag var tvungen att åka in med Mango till Ultuna i söndags för att snitta henne (kejsarsnitt) då hon inte hade några värkar alls. Dom kunde höra på ultraljudet att ett hjärta tickade….tyvärr överlevde den inte trots att personalen kämpade hårt med den.
Mango var inte så stor denna gång så jag gissade på 2-3 st och det var bara 2 i magen varav den ena redan var död när vi kom in.
Så nu är hon kastrerad och väldigt väldigt olycklig då hon springer runt och ropar efter sina ungar som hon inte har…..det är hjärtskärande att se och höra henne.
Men det kommer gå över dom närmaste dagarna får jag hoppas.
Hon försöker grooma Noelle och tvätta henne och ligga nära henne, inte riktigt vad Noelle vill alla gånger.

Ja och Noelle då, är hon dräktig eller inte????
Jag vet inte, tycker inte tuttarna är så tydliga så jag avvaktar några dagar till innan jag kollar igen. Har hon inte fått sk hallontuttar om en vecka så räknar jag henne som icke dräktig. Då har hon parats 2 gånger med Måns utan att bli dräktig och då är frågan om man inte ska börja se sig om efter en annan hane.
Mina andra egna hanar är för unga ännu så det kommer inte bli lätt att hitta någon som ska passa Noelle.

Men eftersom det inte bara är tråkigheter i uppfödningen så får vi glädjas åt goda hälsoresultat på Måns som scannats för HCM en andra gång och Kurre som scannades för första gången och även gjort en HD röntgen 🙂
Båda hade finfina hjärtan och Kurres HD röntgen gick bra, tycker höfterna ser ok ut men vi får vänta 3-4 veckor innan vi får resultatet på avläsningen.

Här är en bild på Melissa (GIC SE*BaraBus Vicky Pollard, chokladspotted) som ligger i soffan och myser 🙂 Min stora fina Melissa eller storkissen som sonen kallar henne, hon väger nu nästan 7 kg och är så lik sin far Uno som var en jättestor hane 🙂
20220419_193311En som inte myser så ofta, för hon har inte tid, det ska busas och springa mest hela tiden…det är Tilly det 🙂 (S*Alway´s Tilly, choklad) Man blir full i skratt av hennes upptåg, så himla typiskt en Lucy avkomma 🙂 🙂
279712358_5301820956544600_1777225630833663734_n
Fick en härlig uppdatering och massor av fina bilder på Boris (S*Alway´s Riley, choklad) som är en social och väldigt charmig kille 🙂 Så kul att se alla upptåg han får vara med på.
Tack Anna för bilderna och uppdateringen!
boris riley image1(25) image2(22) image3(12) image4(14)

Sen har vi numera Danska Sean (S*Alway´s Sean, chokladspotted) som redan har blivit pappa till två kullar i Danmark!!!  🙂 🙂 En del blir fertila tidigt och vet uppenbarligen hur man gör också 😉
Grattis Marina till kullarna och tack för uppdatering och fina bilder på Sean!
Sean 20 Sean 21

Sist denna gång och äldst är 9-åriga Viggo (S*Alway´s Wild Wellington, lilavit-harlekin)trots Njursjukdom så håller han sig väldigt fin ändå.  Han fick 12 avkommor efter sig under hans period som avelshane i Sverak och ca 10 st i WCF.
Tack Charlotte för uppdateringen och bilderna!
Viggo 300 Viggo 400

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.